Bert Bruggeman sleept 2e prijs binnen voor Beste Zorgidee 2011

Bert Bruggeman uit Hengelo is tweede geworden met het idee om mensen met de BodyGuard bewust te maken van (on)veilig ruggebruik en hen daarmee zelf grote invloed te geven op het herstel van rugklachten.

zorgidee bodyguard

Uit meer dan 200 inzendingen werden 6 genomineerden gekozen. Uiteindelijk won het idee van Anja Visser om medicijnen her te gebruiken en werd Bert tweede en won daarmee een aanmoedigingsprijs van 1000,-.

Zie http://www.hetbestezorgidee.nl/

Sichting Ergonomie en Preventie (STEP) gaat samen met Bruggeman en mededirecteur Henk Jan Kooke verder met  het bekendheid geven aan de BodyGuard. Samen met verzekeraars worden initiatieven ontplooid om mensen op de werkplek te laten werken met de BodyGuard en zo onveilig ruggebruik af te leren en veilig ruggebruik aan te leren. Op de werkplek wordt een Bodyguard grafiek gemaakt met daarnaast een film van de werkhandelingen, zo dat men precies kan zien waar men belastende houdingen aanneemt en hoe je dit met de STEP GewichtHeffersTechnieken veiliger kan doen. Een voorbeeld van een BodyGuard grafiek kun je zien in onderstaande link.

http://sus.step.nl/flvplayer/?play=bert/5._Aanleren_GHT_met_BodyGuard_in_vervolglessen.flv

Meer weten over de BodyGuard? Bel STEP Nederland: 074-2502828

 

 

-->