Spit door hond in auto te tillen
 
 
rugklachten, rugpijn, hond, auto, tillen 
 
 
Maandag 7 februari moest ik met mijn hond (Bouvier van 38 kg) naar de dierenarts. Ze kan zelf niet meer in de auto komen dus moest ik haar tillen. Bij de 2de keer inladen dreigde ze te vallen (ze geeft niets mee) en ik moest in een snelle beweging diep naar beneden bukken. Ik voelde direct een pijnscheut laag in mijn rug en wist (heb 1.5 jaar geleden ook rugklachten gehad) dat het niet goed was.
 
 
Zitten erg vervelend met rugklachten
 
 
zitten , rugpijn, rugklachten 
 
 
Zitten was meteen erg vervelend en aangezien ik voor mijn werk de hele dag zit heb ik meteen de STEP OfficeBelt  omgedaan. Deze had ik nog van de vorige keer en was me toen erg goed bevallen.

 
Met de OfficeBelt zit je perfect rechtop
 
 
rugklachten, rugpijn, officebelt, zitsteun 
 
 
Meteen toen ik ging zitten en de OfficeBelt omdeed was dat al een verademing. De eerste dag nog wel regelmatig opgestaan (met afdrukken op de stoel)  en vervolgens stukjes te lopen. Die avond had ik een afspraak met een vriendin om naar de film te gaan. De OfficeBelt ging mee. Er werd wel naar me gekeken van wat doet die nu maar ik heb de hele film prima uit kunnen zitten en heb in de pauze even lekker in de gang op en neer gelopen.  Zonder de OfficeBelt had ik dat niet gekund.

 
Zonder OficeBelt snel problemen
 
Wel merkte ik direct toen ik hem de volgende morgen was vergeten en dus zonder bescherming ging zitten (goed rechtop moest dat toch lukken dacht ik) dat na een uurtje zitten de klachten toenamen. Zelf goed rechtop zitten valt toch erg tegen en hou je niet zo lang vol.

Gauw de OfficeBelt weer opgehaald (ik woon gelukkig dichtbij) en dat was meteen weer een heel verschil.

 
Geen verzuim, gewoon doorgewerkt  met de OfficeBelt
 
Al met al heb ik op mijn werk geen minuut hoeven te verzuimen. Na 3 dagen was de rugpijn bijna helemaal weg. Wel heb ik de OfficeBelt nog een tijdje preventief omgedaan en afgewisseld met af en toe lopen. 

Ook op het werk kijkt men wel raar, maar het kan een goed startpunt zijn om het op het werk eens over de rug te hebben in het kader van verzuimpreventie. Iedereen zal het dan veel meer vanzelfsprekend gaan vinden dat er dit soort preventieve en “gewoon doorwerk hulpmiddelen van STEP” worden gebruikt en in de toekomst het juist abnormaal gaan vinden dat ze niet worden ingezet. 

Ik heb de OfficeBelt  in 3 weken afgebouwd en kan nu weer helemaal zonder.
 
De STEP OfficeBelt, een perfect hulpmiddel bij rugklachten en zittend werk 

-->