CCV certificaat
STEP is door het CCV gecertificeerd voor het verzorgen van nascholingscursus N71 (1) Fysieke belasting in het kader van de Richtlijn vakbekwaamheid voor chauffeurs. Klik op het logo voor meer informatie:

Logo CCV


SOOB subsidie
SOOB staat voor Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen. De SOOB verstrekt alleen subsidies aan werkgevers. Alleen in zeer bijzondere situaties wordt een subsidie aan een werknemer toegekend. Klik op het logo voor meer informatie!

Logo SOOB 


Nb: Per medio juli 2010 is voor het jaar 2010 het plafond bereikt en wordt geen SOOB subsidie meer vertrekt. Per 1 januari 2011 komt er naar verwachting een nieuwe regeling. 


Fysieke belasting in de transport en logistiek

In de transport en logistiek komt veelvuldig bukken en tillen voor. Niet alleen het tillen van dozen en materialen geven een hoge fysieke belasting. Maar ook het werken met kleinere colli en het duwen en trekken met palletwagens en rolcontainers zorgen ervoor dat de fysieke belasting hoog is. Dit komt omdat dezelfde houdingen vaak herhaald worden, zoals bij warehouse en physical distribution werkzaamheden en het in- en uitstappen en omdat houdingen langdurig achterelkaar aangehouden worden, zoals bij het zitten in de cabine of op de heftruck. Veel werkzaamheden (lichte en zware) worden met een bolle rug uitgevoerd. Dit is zeer belastend voor de rug en kan klachten geven. Door het aanleren van GewichtHeffersTechnieken (GHT) kan in vele werksituaties de fysieke belasting flink verminderd worden.

STEP Activiteiten in de transport en logistiek
STEP is al jarenlang actief met groepsgewijze cursussen in de transportsector. Diverse cursussen zijn onder meer gegeven bij DHL, TNT, Wim Bosman.
Veel gegeven zijn:

  • BackPerfect Groepsgewijs
  • BackPerfect Follow-Up
  • Rolcontainers verplaatsen
  • Veilig werken met de Heftruck
  • Preventie In Huis 

Meestal worden de cursussen in een aantal dagdelen van 3 uur gegeven. In overleg met de bedrijven worden de cursussen op maat gemaakt. Er zijn o.a. cursussen die zich richten op het in- en uitstappen en zitten op een heftruck en het duwen en trekken van rolcontainers. De cursussen worden in company gegeven en zijn zeer praktisch gericht.

Individuele begeleiding
Naast de groepsgewijze cursussen worden ook medewerkers individueel begeleid bij klachten. Dit zorgt voor een snel herstel van de klachten, een snelle terugkeer op het werk en het voorkomen van recidieven. Individuele begeleiding kan bij de STEP Instructeur plaatsvinden maar ook in de vorm van Preventie In Huis op het bedrijf.

Links:
- BackPerfect® Groepsgewijs
- BackPerfect® Follow-Up
- Preventie In Bedrijf
- Rugscholing
- Verzuim
- Referenties DHL
- Referenties TNT

-->