In deze STEP nieuwsbrief 2 onderwerpen, één over verbeteren duurzame inzetbaarheid en één over domme tiltechnieken

 

1. Zorg zelf voor duurzame inzetbaarheid met eigen Bedrijfsgezondheidsdienst

 Dicj Nijmanm arbeidsdeskundige bij SZMK

Dick Nijman is bij SZMK in dienst als arbeidsdeskundige en vanuit die hoedanigheid betrokken bij de vele facetten van verzuim en arbeidsongeschiktheid en het voorkomen daarvan. Hij doet dit samen met de bedrijfsarts, Wilma Heuterman. Onder leiding van Anne-lou Geessinck vormen ze samen de bedrijfsgezondheidsdienst van SZMK.

De bedrijfsgezondheidsdienst ondersteunt de leidinggevenden en de werknemers van SZMK in de breedste zin van het woord bij het te voeren verzuim- en preventiebeleid. 


 
 
2. Wanneer houdt het een keer op met de domme zware en onmogelijke diep door de knieën tiltechniek? 
 
tillen slechte tiltechniek 
 
Over tillen en tiltechnieken bestaat veel misverstand. Jarenlang riepen (para)medici dat je diep door de knieën moest gaan.
 
Dit blijkt nu kolder te zijn is wetenschappelijk vastgesteld.
 
Echter het Diep door de knieën (DK) kolder virus waart echter nog steeds flink rond.
 
Bijna bijna iedereen gaat direct diep door de knieën als je vraagt een goede en veilige tiltechniek voor te doen.
 
Meestal kijkt men daarbij ook nog trots omhoog met een blik die wil zeggen “kijk mij eens goed tillen”.
 
 
kijk mij eens goed tillen
 
 
In de praktijk zijn de meeste mensen echter wel eerlijk als je ze vraagt of ze deze techniek ook gebruiken in de dagelijkse praktijk.
 
Het antwoord is dan meestal volmondig nee, dat is veel te zwaar en niet vol te houden, in de praktijk buk ik gewoon met rechte knieën.
 
 
Wij hebben de 6 nadelen van de diep door de knieën techniek - ook wel squat techniek genoemd - eens op een rijtje gezet in een poging om een bijdrage te leveren aan de uitroeiing van dit domme vooroordeel.
 
Bekijk met onderstaande link de 6 nadelen van de diep door de knieën tiltechniek ten opzichte van de STEP GewichtHeffersTechniek en hoort zegt het voort, waar je maar kunt.
 
-->