Hoe werkt 24-uurs service van STEP?
Bij rugklachten, blessures en RSI is het belangrijk om zeer snel actie te ondernemen om de blessure niet erger te laten worden en te kunnen laten herstellen. Met STEP ZelfZorg begeleiding wordt de medewerker met klachten binnen 24 uur individueel begeleid. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van voorlichting, scholing en STEP PETS. Centraal hierbij staat dat de medewerker zélf leert hoe hij zijn klachten snel en goed op kan lossen. Meer informatie hierover is te vinden op de website onder: Diensten & Producten > Individuele begeleiding > Algemene Informatie.

Hoe werken de werkplekanalyses van STEP?
Een STEP WerkPlekAnalyse is een individueel werkplekbezoek, waarbij alle ergonomische aspecten van de werkplek beoordeeld worden. Er wordt ook instructie gegeven over goede zit- en werkhoudingen. De werkplek wordt aan de hand van individuele metingen van de lichaamsmaten optimaal ingericht. Hierbij wordt rekening gehouden met de werkzaamheden en eventueel bestaande klachten. Meer informatie hierover is te vinden op de website onder: Diensten & Producten > WerkPlekAnalyse.

In welke branches werkt STEP?
STEP is thuis in alle sectoren, maar sterk vertegenwoordigd in de branches Bouw, Zorg, Transport & Logistiek en Kantoor. Meer informatie hierover is te vinden op de website onder: Doelgroepen > Branches.

Is STEP te vergelijken met fysiotherapie en Mensendieck/Cesar?
STEP zorgt voor directe preventie van overbelasting met het aanleren en realiseren van veilig lichaamsgedrag. De fysiotherapie doet aan symptoombestrijding middels massage en andere passieve technieken. STEP stelt mensen in staat, door middel van de veilige GewichtHeffersTechnieken, om hun eigen klachten onder controle te krijgen. STEP pakt het probleem aan bij de oorzaak. Meer informatie hierover is te vinden op de website onder: Over STEP > 

Wat doet STEP anders?
Kunnen particulieren zich ook aanmelden voor de individuele STEP trainingen? Particulieren kunnen zich altijd aanmelden voor begeleiding bij STEP. Wij schakelen dan een STEP Instructeur in die zo dicht mogelijk bij u in de buurt is gevestigd. De Instructeur neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. De STEP Instructeur kan dat inschatten of de STEP aanpak een oplossing voor u kan zijn en zo ja, hoeveel lessen hij nodig heeft om u veilig lichaamsgebruik aan te leren. Meer gebruikelijk bij STEP is dat werkgevers hun werknemers aanmelden voor begeleiding. Iedere werkgever is namelijk gebaat bij zo min mogelijk ziekteverzuim van werknemers.

Wat zijn de kosten van een groepsgewijze training?
Op de site staan geen tarieven vermeld van de diverse producten en diensten van STEP. Naar eigen wens kan het type cursus bepaald worden en ook de tijdsduur is naar eigen wens in te vullen. Hiermee wordt maatwerk geleverd en kunnen geen standaardtarieven vermeld worden. Voor meer informatie of een offerte kan contact worden opgenomen met STEP Nederland.

Aan welke eisen en opleidingen moet een fysiotherapeut voldoen om bij STEP te werken?
STEP Instructeurs worden door STEP zelf opgeleid. Meer informatie hierover is te vinden op de website onder: Doelgroepen > Paramedici > STEP Opleidingen.

Waar zijn de foto’s te vinden van de groepsgewijze cursussen?
De fotoservice is te vinden op de website onder: Diensten & Producten > Fotoservice. Voer bij gebruikersnaam foto in. De pagina is beveiligd met een wachtwoord. Deze is tijdens de cursus verstrekt.

-->