Vandaag zijn de resultaten van het onderzoek naar de beste werkgever in regio Twente en Achterhoek gepubliceerd: in de non-profit sector komt AveleijnSDT als beste werkgever uit de bus!

Logo Beste Werkgever Award 

De ontwikkeling van zowel personeel als klanten is volgens Johan Van Praet, directeur AveleijnSDT, hét centrale thema bij AveleijnSDT.

‘Voor beide groepen vinden we een maximale ontplooiing van talenten onze belangrijkste opdracht. Daar is inspiratie voor nodig, plus het besef dat medewerkers ook van cliënten kunnen leren.

De gunstige uitkomst van het werkdrukonderzoek staat niet op zich. Ook het lage ziekteverzuim (we scoren ongeveer 3,1 procent, landelijk is dat bijna het dubbele) is een indicator dat het werk bij AveleijnSDT als prettig en gezond wordt ervaren.’

Van Praet propageert in zijn organisatie maximale verantwoordelijkheid en vrijheid van handelen ‘binnen de aangegeven grenzen’. Onze doelgroep, mensen met een verstandelijke handicap, is een kwetsbare groep. Daarom hebben onze medewerkers een voorbeeldfunctie. Wij willen ook daarin consequent zijn en dat wordt door veel medewerkers gewaardeerd.”

Juryvoorzitter Erwin Seydel: ‘AveleijnSDT heeft een heldere en duidelijke visie. Regels zijn hier echt regels.’

Van Praet van AveleijnSDT toonde zich trots dat lef en ondernemerschap beloond is met de award. AveleijnSDT mag zich een jaar lang Beste Werkgever van Twente en de Achterhoek noemen! Hij benadrukte dat goed werkgeverschap alleen mogelijk is met goede werknemers.

Bron: www.deOndernemer.nl en www.tctubantia.nl

Toevoeging redactie
STEP is er trots op haar steentje bij te kunnen dragen aan het lage verzuimpercentage van AveleijnSDT. Sinds begin dit jaar is STEP actief met AveleijnSDT aan de slag gegaan om te zorgen dat medewerkers hun lichaam op een veilige manier gebruiken. Een tweesporen beleid is uitgezet:

  • preventieve groepsgewijze scholing (zie foto 1).
  • snelle actie in de vorm van individuele scholing bij bestaande klachten. 
STEP zet zich ervoor in om die goede werknemers op een gezonde veilige manier aan het werk te houden!


Aveleijn preventieve training
Foto 1: STEP geeft preventieve groepsgewijze scholing bij AveleijnSDT
 

-->