Op oudejaarsavond werd mijn programma voor de jaarwisseling onverwachts verstoord.

Op die dag ben ik bezig geweest met allerlei klusjes in en om het huis. Na een voldane dag wilde ik mij gaan douchen om voor te bereiden op de jaarwisseling.

  
Met een simpele beweging ging het mis
 
Met het pakken van mijn kleren van de stoel schoot het bij de eerste beweging in mijn rug. Dit was het eerste signaal dat ik mijn rug verkeerd had gebruikt. De jaarwisseling heb ik pijnlijk en zoveel mogelijk zittend op de  stoel doorgebracht (Achteraf dus helemaal verkeerd).
 
 
Ik dacht dat ik weer beter was 
 
Op 2 januari was ik weer zover hersteld, dat ik mijn veters zelf weer kon strikken, dus ik dacht dat ik wel weer naar mijn werk kon gaan, omdat ik geen zwaar lichamelijk werk heb.

 
Met pijn in moeite met de auto naar huis 
 
Nog maar net op het werk ging het bij een verkeerde beweging meteen weer mis. Met veel pijn en moeite ben ik naar huis gereden en in bed gekropen.
 
 rugklachten auto
  
De dokter gebeld en op zijn advies spierverslappers en pijnstillers genomen en rust gehouden in bed.
 
 
Mijn broer kende STEP
 
’s Avonds kwam mijn broer even langs en vertelde mij zijn ervaringen met STEP via zijn werk. Op zijn advies heb ik met mijn werkgever gevraagd om te vragen of ze het goed vonden om contact op te nemen met STEP, want hun doel is om de patiënt zo snel mogelijk verantwoord terug te laten keren in het arbeidsproces.

Na wat informatie van internet te hebben gehaald en met STEP telefonisch contact hebben gehad, was ik meteen overtuigd dat dit een stap in de goede richting was.
 
 
Het motto van STEP:
leer uw eigen rugproblemen op te lossen
sprak me aan.

 
Veilig & Onveilig ruggebruik

rugklachten en ruggebruik 1rugklachten en ruggebruik 2   

Binnen 24 uur werd ik benaderd door STEP, zijn namen met de klachten en problemen  lieten mij zien hoe onveilig ruggebruik mijn klachten veroorzaakte en in stand hield en hoe ik dit zelf kon voorkomen door de STEP GewichtHeffersTechnieken te gaan gebruiken.

Ook de door hen aangereikte hulpmiddelen hebben ertoe bijgedragen dat ik na 2 dagen alweer voorzichtig kon lopen.

 
Snel weer aan het werk met veilig ruggebruik
 
Na een aantal bezoeken bij STEP in Hengelo ben ik er bewust van geworden wat de oorzaak van mijn rugblessure was. Het bleek dat ik in het dagelijkse leven mijn rug verkeerd gebruikte. Door aan te leren  hoe ik mijn rug moest gebruiken, kon ik binnen twee weken weer deelnemen aan het arbeidsproces. 

Bedankt voor de goede begeleiding!

Vriendelijke groeten,

H.B te Nijverdal


-->