Fysiotherapie hielp niet 
 
rugpijn en fysiotherapie 2 
 
Een jaar lang af en aan naar fysiotherapie in verband met rugproblemen. Echter steeds zonder resultaat. Diverse soorten therapie zijn geprobeerd, maar het mocht helaas niets uithalen.
 
Huisarts en pillen ook niet
 
 
 rugpijn huisarts en pillen
 
 
Begin januari werden de rugklachten zo ernstig dat zelfs rechtop staan onmogelijk werd.
De huisarts adviseerde pijnstilling en verder om in beweging te blijven. De pijn werd echter door de pijnstillers heen steeds heftiger.
 
STEP erbij, heel anders dan fysiotherapeut en huisarts
 
Gerben Geerdink van STEP (STEP wordt nu door mijn bedrijf direct ingeschakeld bij rugklachten) bracht kort daarna een huisbezoek en kwam met heel andere adviezen dan huisarts en fysiotherapeut.
 
Veilig ruggebruik en bescherming tegen onbewuste fouten
 
 
rugpijn veilig ruggebruik en bescherming 
 
 
Gerben leerde mij veilig ruggedrag en gaf mijn hulpmiddelen waarmee ik geen fouten meer kon maken. Hij vermoedde een Ischias of lichte hernia. Met oefeningen en vooral veilig ruggedrag, vooral niet bol zitten, was de pijn binnen enkele dagen draagbaar. Pijnstilling is niet meer nodig geweest sinds zijn bezoek.
 
Ook werkplek aanpassen door STEP
 
 
rugpijn en werkplek 
 
 
rugpijn en zitsteun 2 
 
 
Later werd de werkplek bekeken, en daar een juiste zithouding aangeleerd Ook werd een zitsteun in mijn stoel gelaatst. Al snel kon het normale leven weer worden opgepakt. Een paar maanden later was ik pijnvrij en kon het normale leven weer doorgaan.
 
Eindelijk  een structurele oplossing 
 
Dankzij de adviezen van STEP lijkt het erop dat de problemen na anderhalf jaar nu eens structureel opgelost zijn. Zonder de hulp van STEP was dit uiteindelijk flink verkeerd gegaan mijn inziens.
 
Met dank aan STEP 
 
Ik ben dan hem dan ook zeer dankbaar voor het nuttige werk en prettige contact. Hiernaast hoop ik nu collegae ook te kunnen helpen met kleine tips en indien nodig een tijdige verwijzing om ernstige problemen te voorkomen.
Ik wil via deze weg dan ook STEP en in het bijzonder Gerben bedanken voor zijn inzet en veel succes wensen in de toekomst.
 
Wilco van Schriek, Productieleider Vink Kunststoffen B.V.
-->