Wie samenwerkt met STEP, kent natuurlijk allang het bestaan van de scholingspakketten A en B; scholingspakketten die worden ingezet bij de individuele begeleiding van uw werknemer.

STEP komt nu met een nieuwe scholingsstandaard!

Wij zijn er trots op u de Optimaal pakketten met inbegrip van de geprofessionaliseerde STEP & E-learning module te mogen presenteren!

Pakket A en B Optimaal
Van onze klantenkring hoorden wij regelmatig dat er behoefte bestaat aan de borging van veilig lichaamsgebruik. Om hier zo goed mogelijk aan tegemoet te komen en om te voorkomen dat uw werknemers te maken krijgen met herhalingen van klachten, nemen wij per 5 mei aanstaande standaard het Optimaal pakket in gebruik!

Dit betekent een aanvulling op de bij u bekende pakketten A en B. De STEP Instructeur zal ongeveer twee maanden na de laatste les een bezoek brengen aan uw werknemer op de werkplek. De Instructeur zal de werknemer wijzen op sterke en zwakke punten en traint deze extra.

Voor u als werkgever heeft dit drie grote voordelen:
- een perfecte borging van veilig lichaamsgebruik
- minder herhalingen van klachten
- een nog betere preventie van verzuim

STEP & E-learning module
Met de invoering van de Optimaal pakketten, zullen wij ook de module ‘STEP & E-learning’ intensief gaan gebruiken. Hiermee zullen wij sterk bevorderen dat uw werknemer in zijn werk- en thuissituatie de kennis en vaardigheden met betrekking tot veilig en gezond lichaamsgebruik kan vergroten.

STEP en E-learning
Foto 1: STEP & E-learning 

E-learning houdt in dat STEP op internet een scala aan theoretische en praktische voorlichtings- en trainingsmodules heeft geplaatst (zie foto 1).

Tijdens de individuele begeleiding legt de STEP Instructeur uw medewerker uit hoe deze module stap voor stap gebruikt kan worden. Verder zal de STEP Instructeur hem stimuleren tot en controleren op het gebruik van de E-learning module. 

Het nut van de E-learning module kunt u ook lezen in het nieuws van vorige week in de gevalsbeschrijving van een mevrouw met een hernia, die met de STEP training in combinatie met E-learning een hernia operatie kon voorkomen.

Wij hopen u met deze informatie van dienst te zijn geweest.
Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met Anne Grundel (anne@steponline.nl) of bel met STEP Nederland, regio Hengelo (074-2502828).

-->