Gezond Transport
Bedrijven die zich inzetten voor de juiste balans tussen zakelijke en sociale bedrijfsvoering komen tweejaarlijks in aanmerking voor de Gezond Transport Prijs. In 1998 werd gestart met de invoering van deze prijs en sindsdien hebben er zes edities plaatsgevonden.

Het winnende transportbedrijf laat door hun sociale bedrijfsvoering, veiligheidscultuur en leefstijlbeleid zien hoe het werk maakt van arbeid en gezondheid. Met als resultaat gezonde en gemotiveerde medewerkers.*Logo Wim Bosman

Gezonde en gemotiveerde medewerkers, daar draait het volgens STEP ook om en is uitdrukkelijk in de STEP missie geformuleerd!


De STEP missie
STEP richt zich op het bevorderen van de fysieke gezondheid van onze medemens, met het aanleren en realiseren van veilig lichaamsgedrag. De massale suggestie van therapie dient drastisch te worden verminderd ten faveure van de verbreding van het recht op ZelfZorg. Iedereen heeft het recht te leren zelf actief gezondheidsproblemen te voorkomen en aan te pakken, vóórdat de curatieve of de (para)medische sector wordt ingeschakeld.

De eveneens massale promotie van DDKRR (diep door de knieën rechte rug) (para)medische tiltechnieken dient ook drastisch te worden verminderd ten faveure van GewichtHeffersTechnieken.

Met het aanleren van veilig lichaamsgedrag met realistische GewichtHeffersTechnieken kan niet alleen op een veilige, actieve en praktische manier getild worden, maar kan men veilig functioneren in werk en vrije tijd in het algemeen. Veilig ruggebruik met de STEP GewichtHeffersTechnieken
Foto 2: Veilig Ruggebruik met de STEP GewichtHeffersTechnieken

Op foto 2 is goed te zien hoe de GewichtHeffersTechnieken in de praktijk worden gebracht.


Wim Bosman Groep

STEP is erg trots op het feit dat één van haar goede relaties, de Wim Bosman Groep, prijswinnaar is geworden van de Gezond Transport Prijs in de categorie ≥ 75 medewerkers!

De Wim Bosman Groep werkt op structureel niveau aan gezond en veilig werken. Naast de verplichte zaken – zoals de RI&E - schenkt het bedrijf ook aandacht aan de preventieve gezondheid van haar medewerkers, bijvoorbeeld door het aanbieden van fitness ondersteuning, health checks en groepsgewijze trainingen van onder andere STEP.

STEP heeft in het afgelopen jaar de volgende cursussen voor Wim Bosman verzorgd. Veilig en Gezond werken voor:
- Kantoormedewerkers
- Chauffeurs (zie foto 3)
- Warehousemedewerkers
Preventie van rugklachten, blessures en RSI met Veilig en Gezond werken voor chauffeurs
Foto 3: Preventie van rugklachten, blessures en RSI met Veilig en Gezond werken voor chauffeurs

Individuele scholing met 24-uurs service
Om de gezondheid nog beter te waarborgen heeft STEP bij toch optredende klachten een 24-uurs service afgesproken. Bij deze werknemers met klachten wordt dan direct veiligheid in de werk- en thuissituatie gerealiseerd opdat het herstel snel en voorspoedig kan plaatsvinden.

STEP feliciteert Wim Bosman met het behalen van de prijs!

Heeft u naar aanleiding van dit bericht ook interesse in 1 van de groepsgewijze of individuele trainingen van STEP? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen (step@step.nl).

*Bron: www.gezondtransport.nl (gezamenlijke website van het Reïntegratie Centrum Wegvervoer (RCW) en het BGZ Wegvervoer kennis- en adviescentrum).

-->