Wat houd een BHB in?

STEP analyseert de fysieke belasting op het bedrijf, met het accent op het lichaamsgebruik van de werknemerbij zijn taken tijdens de werkzaamheden.

STEP fotografeert het belastende lichaamsgebruik van de werknemer bij  zijn werkzaamheden en zet daarnaast de mogelijkheid om dit veiliger te doen bij exact dezelfde werkzaamheid.

Vink BHB

Goed en Fout  staan bij de echte werkzaamheden in het bedrijf zo duidelijk naast elkaar en zijn ten allen tijde voor iedereen zichtbaar op het bedrijf aanwezig en kunnen ook op veiligheidskaarten bij de betreffende werkzaamheid worden getoond, zie link http://www.step.nl/preventie-klachten-werkplek-veilig-step-simrax-freudenberg

Voordelen BHB

Nieuwe werknemers kan men met het BHB attent maken op veilig en onveilig lichaamsgebruik bij de werkzaamheden in het bedrijf.

Het is een tastbaar bewijs voor de werkgever om aan te tonen, bijv bij de arbeidsinspectie  dat het bedrijf serieus met de aanbevelingen uit de RIE om gaat.

Het is een goede praktische voorbereiding op een preventie cursus van STEP. De STEP docent kan de specifieke situaties met de werknemers doornemen en trainen. De cursus wordt perfect afgestemd op de echte praktijk in het bedrijf. De werknemers kunnen het BHB als borgend naslagwerk mee aan het eind van de cursus.

Het is een behulpzaam instrument bij de individuele begeleiding van STEP bij werknemers met klachten. De werksituaties staan er overzichtelijk in vermeld en op foto getoond en de STEP Instructeur kan op basis hiervan de specifieke probleemsituaties goed met de werknemer doornemen en trainen

BHB maken, hoe gaat dat in de praktijk

Met STEP kunt u afspreken om zo’n BHB te laten samenstellen met een intake op uw bedrijf die op basis van uren wordt gedeclareerd.

Ook kunnen bedrijven die een  STEP Instructeur inhuren voor een Preventie In Bedrijf (PIB) afspreken geleidelijk een BHB te gaan samen stellen.

Bij PIB komt  de STEP Instructeur 1 of 2 x per maand op het bedrijf en begeleidt werknemers met problemen, met snelle herstel acties wordt dan verzuim voorkomen.

Een voorbeeld van een BHB

Een voorbeeld van zo’n BHB vindt  op onderstaande link naar een BHB bij Vink Kunsstoffen bv te Didam. Dit BHB is gemaakt door STEP instructeur Gerben Geerdink tijdens  Preventie In Bedrijf (PIB) werkzaamheden bij Vink.

Wilt u meer over PIB of een BHB weten, neem dan per mail contact op met Henk Jan Kooke hjkb3@step.nl

Link naar BHB Vink

Link naar BHB Tenten

Wilt u meer weten over het bedrijf Vink: http://www.vinkkunststoffen.nl

-->