Fysieke belasting bij de overheid
Bij de overheid komt bij diverse sectoren veelvuldig bukken en tillen voor. Bijvoorbeeld bij de plantsoenendienst en de brandweer. Niet alleen het tillen van zware materialen geven een hoge fysieke belasting. Maar ook werkzaamheden als snoeien zorgen ervoor dat de fysieke belasting hoog is.
Dit komt omdat dezelfde houdingen vaak herhaald worden, zoals bij schoffelen en vegen en omdat houdingen langdurig achterelkaar aangehouden worden, zoals langdurig zitten in een auto of bus.
Veel werkzaamheden (lichte en zware) worden met een bolle rug uitgevoerd. Dit is zeer belastend voor de rug en kan klachten geven.
Door het aanleren van GewichtHeffersTechnieken (GHT) kan in vele werksituaties de fysieke belasting flink verminderd worden.

STEP Activiteiten bij de overheid
STEP is al jarenlang actief met groepsgewijze cursussen bij de overheid.
Diverse cursussen zijn onder meer gegeven bij de gemeente Almelo, Brandweer Hengelo, Brandweer Zeist.
Veel gegeven zijn:
- BackPerfect® Groepsgewijs.
- BackPerfect® Follow-Up.

Meestal worden de cursussen in een aantal dagdelen 3 uur gegeven.
In overleg met de bedrijven worden de cursussen op maat gemaakt.
De cursussen worden in company gegeven en zijn zeer praktisch gericht.

Individuele begeleiding
Naast de groepsgewijze cursussen worden ook medewerkers individueel begeleid bij klachten. Dit zorgt voor een snel herstel van de klachten, een snelle terugkeer op het werk en het voorkomen van recidieven. Individuele begeleiding kan bij de STEP Instructeur plaatsvinden maar ook in de vorm van Preventie In Huis op het bedrijf.

Links:
- BackPerfect® Groepsgewijs
- BackPerfect® Follow-Up
- Preventie In Bedrijf

- Rugscholing

- Verzuim

-->