Preventie in bedrijf door STEP

Op mijn werk bij DHL brengt Marloes van STEP elke twee weken een bezoek op de werkvloer. Als er sprake is van klachten of problemen aan het bewegingsapparaat kunnen we dit bij haar doorgeven. 

 

Last van linker voet

Enige tijd geleden kwam ik met haar in gesprek en gaf ik aan dat ik wat last van mijn linkervoet had. Zij vroeg mij wat de klachten waren. Ik gaf aan dat de pijn met name onder de bal van de voet zat en dat ik er vooral last van had tijdens het lopen. Marloes vertelde dat STEP ook met zooltjes werkt. Ik heb haar toen verteld dat ik al jaren steunzolen heb. In januari heb ik nieuwe gekregen. Zij vroeg mij of ze iets kon betekenen, maar ik wou eerst eens naar m’n eigen podoloog gaan.

 

De klachten werden erger 

Op vrijdag 20 juni heb ik Marloes toch maar gebeld. De klachten waren ondertussen veel heftiger geworden. De pijn zat nu ook achter in de knie en straalde uit naar de bil. De dag ervoor had ik naar de bedrijfsarts gewild, maar die had geen ruimte op dat moment. Ook heb ik geprobeerd een afspraak te maken bij de podoloog, maar daar kon ik pas op 9 juli terecht. Ik vroeg Marloes of ze me toch kon helpen, omdat de pijn niet meer uit te houden was. Ik heb de volgende werkdag direct een afspraak met Marloes kunnen maken.

Zij heeft ter plaatse zooltjes voor mij gemaakt, welke ik direct ben gaan gebruiken. Ik was binnen drie dagen van mijn pijn af!

Heine van der Meer, werknemer bij DHL Drachten.


Commentaar Marloes Wijma, STEP ZelfZorg Instructeur:


De heer van der Meer zie ik tijdens Preventie in Huis bij DHL in Drachten. Hij gaf aan veel klachten te hebben aan zijn linker voet. 


Tijdens de intake werd een afdruk gemaakt van zijn voet (zie foto 1).

 

Voetafdruk-step-scholing-podologie-voetklachten
Foto 1: Voetafdruk 


Naar aanleiding van de afdruk en de informatie die de heer van der Meer mij heeft gegeven over zijn klachten, is een podologische inlegzool gemaakt met drukontlastende en ondersteunende elementen.

Tijdens de intake bleek de heer van der Meer vooral veel last te hebben van zijn voorvoet, maar ook veel van zijn been. Direct heb ik voor hem een tijdelijke zool gemaakt met een lengtegewelf supplement aan de binnenkant, waardoor de voet minder naar binnen wegzakt en aan binnenkant wordt ondersteund. Verder plaatste ik ook een druppelvormig dwarsgewelf supplement om de druk onder de voorvoet weg te nemen (zie foto 2).

 

Leren-zool-met-klitbandpodologie-step scholing podologie voetklachten
Foto 2: Leren zool met Klitbandpodologie
 

 


De heer van der Meer gaf direct aan dat het prettig aanvoelde. Drie dagen later zou ik hem weer zien tijdens Preventie in Huis. Hij gaf aan dat de klachten vrijwel geheel verdwenen waren. Hij was erg blij dat hij zo snel en goed geholpen kon worden. Zijn knieklachten waren ook verdwenen door het podologische zooltje. De correctie van de voet zorgde namelijk ook voor minder draaiing in de knie.

Wij zijn blij dat we de heer van der Meer goed op weg konden helpen!

 

Marloes Wijma, STEP ZelfZorg Instructeur 

-->