Klik hier om deze nieuwsbrief op internet te bekijken

Maart 2011

Inleiding

Het gezond houden van uw medewerkers is meer dan ooit van belang, vooral voor fysiek zware beroepen. Investeren in preventie en de borging van de gezondheid van uw medewerkers is essentieel. In de nieuwsbrief van maart attenderen wij u met trots op ons vernieuwde programma De Gezondheidsmanager: op een overzichtelijke wijze presenteert STEP hoe het met de gezondheid van uw medewerkers gesteld is!

Daarnaast kunt u een artikel lezen over de samenwerking van STEP en Aveleijn op het gebied van veilig lichaamsgebruik tijdens de verschillende werkzaamheden.

Tenslotte een rugklachtenverhaal van een cliënt die door STEP met succes werd begeleid.


Klik op afbeelding om te vergroten

Bouw vreest structureel tekort aan werknemers.

De belangstelling voor fysiek zware beroepen neemt af. Tegelijkertijd neemt de gemiddelde leeftijd bij bedrijven toe. Het gezond houden van uw medewerkers is meer dan ooit van belang. Investeren in preventie en de borging hiervan is essentieel. Het is goed voor uw medewerkers en goed voor het imago van de bedrijfstak.

De winter is voorbij en uw medewerkers zijn weer aan het werk. U kunt nu starten met een Training on the Job. Deze training wordt voorafgegaan door een Toolbox en gevolgd door individuele werkplektraining. Onderstaande link gaat naar een voorbeeld van deze aanpak in combinatie met onze STEP Preventiecheck.

                                                
                                                 Lees verder >>>


Klik op afbeelding om te vergroten

Aveleijn houdt stadion FC Twente op een veilige manier schoon!

Sinds enige jaren werken STEP en Aveleijn samen. Aveleijn begeleidt cliënten met een verstandelijke handicap en de hierbij voorkomende werkzaamheden kunnen fysiek soms behoorlijk belastend zijn.

Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de tribune van het FC Twente Stadion! Bij deze klus komt veel lichamelijke arbeid om de hoek kijken en je staat niet altijd in een optimale werkhouding. Met de veilige STEP GewichtHeffersTechnieken is het mogelijk om dit karwei op een veilige manier uit te voeren.


  Klik hier om de bijlage te openen >>>


 
Klik op de afbeelding om te vergroten

Cliënt aan het woord

“Zondagmorgen even bukken om de hondenbakken te vullen en ineens zeer veel pijn en heel even kon ik helemaal niets. Velen weten dan hoever het is, het schiet je in de rug. Je wilt wel iets doen, maar je kunt eigenlijk niets.

Dan komt er een telefoontje van STEP uit Groningen. Nooit van gehoord. Ik dacht bij mezelf: ‘Wat nu weer?’ Na de eerste afspraak ga je aan de slag met de oefeningen van de STEP GewichtHeffersTechnieken. 


Lees verder en bekijk de video>>>

STEP Nederland, Deldenerstraat 47, 7551 AB Hengelo
Tel: 074-2502828
Fax: 074-2500470
step@step.nl
www.step.nl
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Meld u zich dan af via nieuwsbrief@steponline.nl