STEP richt zich op het bevorderen van de fysieke gezondheid van onze medemens, met het aanleren en realiseren van veilig lichaamsgedrag. De massale suggestie van therapie dient drastisch te worden verminderd ten faveure van de verbreding van het recht op ZelfZorg. Iedereen heeft het recht te leren zelf actief gezondheidsproblemen te voorkomen en aan te pakken, vóórdat de curatieve of de (para)medische sector wordt ingeschakeld.

STEP heeft de GewichtHeffersTechnieken ontwikkeld als basis van veilig lichaamsgedrag en heeft die wetenschappelijk laten onderzoeken. Met het aanleren van veilig lichaamsgedrag met realistische en wetenschappelijk verantwoorde GewichtHeffersTechnieken kan niet alleen op een veilige, actieve en praktische manier getild worden, maar kan men veilig functioneren in werk en vrije tijd in het algemeen. En wat minstens zo belangrijk is, het aantal verzuimdagen kan met 90% worden verminderd als het bedrijf samen met STEP zorgt voor snelle acties gericht op het snel realiseren en aanleren van lichaamsgedrag bij klachten en verzuim.

STEP werkt met diverse professionele hulpmiddelen om veilig rug- en lichaamsgebruik te realiseren en te leren, voorbeelden zijn:

De BodyGuard

Body Guard tiltraining

 

 De BackBel

Back Bel

BackProtection met Back Belt en Office Belt

Back BeltBack Belt Office Belt

E-learning

e-learning en tiltraining

 

De STEP visie wordt goed geillustreerd met de film: wat doet STEP anders

-->