Verkeerde Prikkels 

Niet vergrijzing, maar verkeerde prikkels zijn oorzaak van de kostenexplosie in de zorg.

Dit is één van de conclusies van het in april 2012 verschenen rapport “Integrale zorg in de buurt”.

Er is momenteel sprake van ‘verkeerde prikkels’. Aanbieders van zorg hebben op dit moment te weinig belang bij doelmatigheid, omdat de inkomsten afhangen van de zorg die zij leveren in plaats van een bijdrage aan gezondheid of kwaliteit van leven, zo stellen ze. Hierdoor blijven investeringen in preventie, verbetering van de leefstijl en ondersteuning van mensen om zelf hun gezondheid te managen achter. De focus ligt op omzet en verrichtingen, aldus de onderzoekers. 

 Lees meer 

kosten zorg, weinig aandacht voor preventie 

In de zorg ligt de Fokus op omzet ipv op gezondheid.

Er wordt veel te veel behandeld en er is te weinig aandacht voor

preventie en zelfredzamheid 

 

Eigen verhaal van een werknemer over begeleiding door STEP

Rugklachten, Zelfzorg belangrijker dan therapie

Op 30 januari zag ik mevrouw Klinkhamer voor een intake. Zij vertelde mij haar geschiedenis met betrekking tot regelmatige rugklachten en hoe zij veelvuldig bij een fysiotherapeut geweest was hiervoor. Op dat moment had zij veel pijn in haar rug en was zij ook erg onzeker over bewegen. We hebben mevrouw Klinkhamer uitleg gegeven over de aard van de klachten en hebben haar het veilig ruggebruik aangeleerd. Als onderdeel van de training hebben wij ook naar haar werkplek gekeken en deze zo optimaal mogelijk ingesteld. Daarnaast hebben wij verschillende zithoudingen doorgenomen om de rug te ontlasten en heeft zij ter ondersteuning een kussen in haar bureaustoel.

Lees meer 

veilig ruggebruik thuis en op het werk 

Voor herstel van klachten is veilig

ruggebruik van belang,

thuis en op het werk 

 

Succesvolle scholingsdagen door samenwerking

Al jarenlang heeft Dusseldorp kwaliteit als één van de kernwaarden van de onderneming gedefinieerd. Dat is een van de redenen dat we onze medewerkers sinds jaar en dag trainen op hun vakbekwaamheid. Inmiddels is er voor beroepschauffeurs de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid ingevoerd, welke bepaald dat chauffeurs hun vakbekwaamheid kunnen behouden middels verplichte nascholing. 

Lees meer 

 rugscholing voor chauffeurs

Scholing in veilig ruggebruik

voor chauffeurs 

in het kader van CCV scholing

 Bert Bruggeman en Henk Jan Kooke

-->