Inleiding. Humane Ergonomie, de preventie van fysieke overbelasting tijdens het natuurlijk herstel
 
 
rugklachten, blessures, rsi, STEP essentie preventie van fysieke overbelasting 
 
 
Altijd als het lichaam wordt overbelast en er een blessure is, er rugklachten zijn, er een tenniselleboog is, of er een whiplash is, enz., enz. treedt er altijd hetzelfde fenomeen op, het lichaamsdeel is verzwakt en hernieuwde fysieke overbelasting dreigt door de gewone dagelijkse  activiteiten.
 
 
Verzwakt door een blessure dan bescherming van het natuurlijk herstel
 
Wat er moet gebeuren is de directe preventie van die hernieuwde overbelasting, het  betreffende lichaamsdeel moet tijdelijk beschermd worden tegen die steeds dreigende hernieuwde overbelasting van het dagelijkse leven, zodat het natuurlijk herstel zijn werk kan doen.  
 
 
Humane Ergonomie, de essentie bij elke blessure, de bescherming van het natuurlijk herstel
 
En dat is nu net waar STEP in is gespecialiseerd, de bescherming van het natuurlijk herstel, voor alle gewrichten. STEP heeft daartoe in de afgelopen 30 jaar honderden artikelen uitgevonden en  in eigen beheer voor de praktijk geschikt gemaakt.

 
Drie voorbeelden
 
Hieronder zullen wij drie bijzondere voorbeelden laten  zien van wat er allemaal met beschermende hulpmiddelen mogelijk is, op  hele andere gebieden dan rugklachten. Met deze voorbeelden maken we ook duidelijk dat STEP voor de meeste blessureproblemen oplossingen heeft of bedenkt,  van Top tot Teen, van Pink tot Hak en alle gewrichten daar tussen. 
 
 
1. Een pinkamputatie
 
Bij de pinkamputatie was het overblijvende deel van de pink nog veel te gevoelig. Dat is logisch zal menigeen zeggen, blijf daar maar mee thuis.
 
 
Humane Ergonomie, de basisvragen 
 
Echter als men de steeds wederkerende een eenvoudige vragen stelt:

* wat is het probleem in uw dagelijkse leven?
* wat wekt de pijn op, cq. wat is de overbelastende prikkel.
 
Dan blijkt er meestal een goede oplossing te vinden of te maken.
 
 
Het probleem 
 
Het antwoord in dit geval van de pinkamputatie was:`Stoten tegen van alles en nog wat is het probleem.
 
 
Humane Ergonomie, de oplossing.
 
Dan moeten we dat stoten tegen het pijnlijke pinkdeel voorkomen en hoe doen we dat. STEP heeft honderden hulpmiddelen ontwikkeld voor van alles en nog wat op het gebied van blessures, RSI en rugklachten. En als iets er niets is, zoals in dit bijzondere geval dan maakt STEP het, zo ook hier.
 
 
Wat er niet is maken
 
 
thermoplast, handklachten, pinkmuis, blessure 
 
 
Een half uur later is het gevoelige pinkdeel beschermd tegen stoten, de overbelastende prikkel. De STEP Instructeur heeft een individueel STEP hulpmiddel op maat gemaakt van een thermoplastisch materiaal en de betreffende kan weer werken en functioneren zonder enig probleem. Tel uit je winst zowel werknemer als werkgever.
 
R. Gruijs, STEP Instructeur 
 
 
2. Een koude pink na een nekhernia
 
Ook zoiets dat weinig voorkoment, de betreffende liep al tijden, jaren, t.g.v. een nekhernia, met een koude pink, pinkmuis en ringvinger, alleen aan zijn rechter hand. Niemand wist raad, van huisarts tot arbo-arts en revalidatiecentrum.
 
 
Eenmaal bij STEP was het antwoord snel en eenvoudig gegeven na de hierboven genoemde wederkerende en eenvoudige vragen.
 
 
Humane Ergonomie, de basisvragen 
 
* wat is het probleem in uw dagelijkse leven? 
* wat wekt de pijn op, cq. wat is de overbelastende prikkel.
 
 
Het probleem 
 
Het antwoord van mijnheer was dat hij de hele dag last had bij werken met de muis en het liggen van de hand op het bureau, de pink en pinkmuis werden dan irritant koud.
 
 
Humane Ergonomie, de oplossing
 
handklachten, pinkmuis, blessure, biljarthandschoen 
 
Wat is een hulpmiddel dat de steeds overbelastende koudeprikkel weghaalt, dat voorkomt dat die hand op dat koude bureau ligt. Het werden hier 2 hulpmiddelen, een handschoentje voor alleen  de pinkkant van de hand en een zogenaamde SoftTop op het bureau maken, en soort muismatmateriaal met een thermische werking. Het probleem was hiermee perfect en snel getackeld.  
 
G. Geerdink, STEP Instructeur  
 
 
3. Een zere hak 
 
Een werknemer die al een week thuis zit en zijn lopende en staande werk niet meer kan uitvoeren of STEP nog iets wist.
 
 
Humane Ergonomie, de basisvragen
 
* wat is het probleem in uw dagelijkse leven?
* wat wekt de pijn op, cq. wat is de overbelastende prikkel. 
 
 
Het probleem:
 
Bij elke pas was de druk van het lichaamsgewicht te veel en zeer pijnlijk, alleen het lopen met krukken was nog mogelijk.
 
 
Humane Ergonomie, de oplossing
 
 
podologie, hak met gat, voet, blessure 
 
 
De druk van de pijnlijke hak weghalen, een eenvoudige hak, er met een holpijp een gat in maken en je haalt direct alle druk weg en gewoon lopen en staan en werken was per direct weer mogelijk.
 
 
Eenvoud is het kenmerk van het ware, is STEP op het lijf geschreven. 
 
Irma Boerkamp, STEP Instructeur 
 

-->