Enkelverzwikking, snel enkelveiligheid, ook weinig verloren tijd

Voorbeeld van een succesverhaal is een 26-jarige timmerman, tijdens werkzaamheden op de steiger zwikte hij zijn enkel om. Voorheen werd de werknemer zwaar ingetapet / eventueel ingegipst en mocht er 6 weken niet op gelopen worden vanwege de opgerekte enkelbanden. Daarna volgde therapie om het been weer aan te sterken en de werknemer opnieuw te laten lopen. Al met al was je iemand zo maanden kwijt.

 

enkelbrace enkelverzwikking 

 

Direct goede bescherming

De timmerman werd direct aangemeld bij STEP en binnen 24 uur werd er door STEP actie ondernomen. Er werd een beschermende STEP brace aangeschaft en er werd direct met loop- en balanstraining begonnen.

 

Snel weer aan het werk

Binnen 14 dagen liep onze timmerman weer rond. Hij is begonnen met kleine werkzaamheden in het magazijn. Hierdoor blijft contact met de werkgever gewaarborgd en het grootste gedeelte van de vertraging door therapie kan worden voorkomen. Dit scheelt minimaal 4 weken in het revalidatieproces!

 

Dit is slechts 1 voorbeeld, maar het laat goed zien dat snelle actie in een verzuimtraject zeer groot rendement oplevert voor zowel werknemer (sociaal en gezondheid) als werkgever (financieel).

-->