Samenwerking STEP en Bouwend Nederland
In 2009 is STEP een samenwerking aangegaan met Bouwend Nederland. Klik op het logo om te zien welke voordelen dit voor uw bedrijf kan opleveren! Volg vervolgens de volgende stappen:

  • Klik op Ledenvoordelen
  • Klik op STEP
  • Voer uw inloggegevens in
 Logo Bouwend Nederland

Fysieke belasting in de bouw
In de bouw komt veelvuldig bukken en tillen voor. Niet alleen het tillen van zakken cement en zware kozijnen en balken geven een hoge fysieke belasting. Maar ook het werken met ‘lichtere’ materialen zorgt ervoor dat de fysieke belasting hoog is. Dit komt omdat dezelfde houdingen vaak herhaald worden, zoals bij metselen en omdat houdingen langdurig achter elkaar aangehouden worden, zoals bij plinten slaan. Veel werkzaamheden (lichte en zware) worden met een bolle rug uitgevoerd. Dit is zeer belastend voor de rug en kan klachten geven. Door het aanleren van GewichtHeffersTechnieken (GHT) kan in vele werksituaties de fysieke belasting flink verminderd worden.

STEP Activiteiten in de bouw
STEP is al jarenlang actief met het geven van rugscholing en groepsgewijze cursussen in de bouw, afbouw en wegenbouw. Diverse cursussen zijn onder meer gegeven bij BAM, Ballast Nedam, WBC. Veel gegeven zijn:

  • BackPerfect Groepsgewijs in de bouw
  • BackPerfect Groepsgewijs in de wegenbouw en afbouw
  • Workshop On The Job, BackPerfect
  • BackPerfect Follow-Up
  • Rug- en Voetveiligheid 

Meestal worden de cursussen in een aantal dagdelen 3 uur gegeven. In overleg met het bedrijf worden de cursussen op maat gemaakt. De cursussen worden gegeven op Bouwopleidingen of op de bouwlokatie zelf en zijn zeer praktisch gericht. STEP heeft goede contacten met vele Samenwerkingsverbanden in de bouw door het hele land.

Individuele begeleiding
Naast de groepsgewijze cursussen worden ook medewerkers individueel begeleid bij klachten. Dit zorgt voor een snel herstel van de klachten, een snelle terugkeer op het werk en het voorkomen van recidieven. Individuele begeleiding kan bij de STEP Instructeur plaatsvinden maar ook in de vorm van Preventie In Huis op het bedrijf.

Links:
- BackPerfect® Groepsgewijs
- Perfecte Preventie
- Voetveiligheid
- Workshop On The Job, BackPerfect
- Preventie In Bedrijf
- Rugscholing
- Verzuim
- Referenties BAM

-->