Cursus Humane Ergonomie bij rugklachen voor paramedici

In februari van elk jaar organiseren wij een cursus Humane Ergonomie bij rugklachten waarin paramedici leren om in samenspraak met hun patienten fysieke overbelasting te voorkomen tijdens het naturlijk herstelproces. Werken met BodyGuard, BackProtection, Education met E-learning en STEP filmservice komen aan de orde. Inschrijven is mogelijk bij step@step.nl en op 074-2502828.

lees meer 

bodyguard tillen 

Met de BodyGuard maak je

mensen goed bewust van

veilig en onveilig ruggebruik

en je leert ze snel veilig ruggebruik aan.

  

 

Motivering tot training thuis

Veilig rug- en lichaamsgebruik moet je vooral thuis trainen om er een gewoonte van te maken. Om de thuistraining objectief te controleren en extra te motiveren tot thuistraining gaat STEP Nederland een onderzoek doen met een stabiliteitsplatform bij 5 STEP praktijken. Aan het het begin van elke les wordt de beheersing van de moeilijkste GewichtHeffersTechniek III objectief en digitaal gemeten op het STEP stabiliteitsplatform. Daarbij worden de vorderingen vastgelegd en met de cliënt besproken.

De bedoeling is dat de objectieve controle aan het begin van elke les de cliënten flink zal stimuleren om veilig rug- en lichaamsgebruik daadwerkelijk in hun dagelijkse leven te integreren.

Aan het eind van de serie lessen wordt de cliënten gevraagd in hoeverre de metingen op het balansplatform invloed op hun motivatie tot thuistraining hadden. We houden u op de hoogte. In lees meer ziet u een film met een voorbeeld van balansmetingen met het stabiliteitsplatform. 

STEP balansplatform 

 Met het STEP balansplatform

motiveer je tot training van veilig ruggebruik,

het is ook goed te gebruiken

bij de metingvan  enkel en kniestabiliteit

  

 

 

Workshop Humane Ergonomie in de zorg

Er is veel waardering voor de STEP/IZZ workshop Humane Ergonomie in de zorg. De workshop wordt gemiddeld met een acht of meer gewaardeerd, negens en tienen voor de STEP docenten zijn niet van de lucht. De deelnemers ervaren wat de toegevoegde waarde van de workshop is op hun gezondheid en hoe zij zelf invloed op preventie en herstel kunnen uitoefenen. Hieronder een aantal statements van de deelnemers:

*  Preventie voor onze/mijn gezondheid werkt positief en motiverend!

* Perfecte workshop, duidelijke uitleg, veel informatie, goede tips en goede oefeningen

* Als rugpatiënt zou graag zien dat IZZ gaat werken met STEP. Dit om herhaling rugklachte te voorkomen.

* Boven verwachting, zeer prettige uitleg en begeleiding. Veel geleerd!

Het enthousiasme voor en het nut van de workshop spatten eraf. STEP en IZZ zullen trachten op deze ingeslagen weg voort te gaan en zo een flinke bijdrage aan de preventie van klachten m.b.t. het bewegingsapparaat in de zorg te leveren.

In lees meer kunt u een BodyGuard film zien met grafiek en beeld over veilig en onveilig ruggebruik in de zorg.

Lees meer 

preventie rugklachten in de zorg  

 Bert Bruggeman en Henk Jan Kooke

-->