“Jullie beginnen niet vroeg genoeg met het aanleren van veilig ruggebruik”, is tijdens de trainingen die door STEP gegeven worden, een veel gehoorde opmerking.

STEP heeft zich dit goed ter harte genomen en is aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een cursus BackPerfect® Kids. Inmiddels zijn we zover dat de eerste cursussen zijn uitgevoerd en getest.

En het werkt! De kinderen op 10-12 jarige leeftijd gebruiken hun rug dramatisch slecht en hebben geen enkel besef van hoe ze dit goed en veilig kunnen doen. step-preventie-onveilig-bol-ruggebruik
 
De GewichtHeffersTechnieken (GHT) van STEP pakken ze echter eenvoudig op, zeker omdat de GHT gemakkelijker zijn uit te voeren dan gewoon te bukken met een bolle rug.
Veilig_ruggebruik_met_BackPerfect_Kids
Het is even een weet en bij regelmatige herhaling is gebleken dat veilig ruggebruik goed is over te dragen op kinderen. Zie hiernaast ook de foto’s en een filmpje van een cursus BackPerfect® Kids.
Veilig_ruggebruik_met_BackPerfect_Kids2

Filmpje BackPerfect® Kids


In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen poneert STEP de volgende mogelijkheden:
  • Een bedrijf organiseert voor zijn werknemers en hun kinderen een cursus veilig ruggebruik. STEP geeft 50% korting op de cursus.
  • Een bedrijf adopteert een school in haar buurt of een school waarmee zij samenwerkt. Het bedrijf stelt een budget beschikbaar, STEP geeft 50% korting op de cursus.
  • Een gemeente stelt een budget beschikbaar, STEP geeft 50% korting op de cursus
  • Een schoolbestuur stelt een budget beschikbaar, STEP geeft 50% korting op de cursus 
Wij zijn benieuwd wie de handschoen oppakt, STEP is er klaar voor!

-->