Hallo, hier een verhaal over mijn ervaring bij STEP.


Tot mijn 30e jaar heb ik bijna nooit rugpijn gehad. Maar vanaf die periode begon ik met klachten zoals zeurende pijn onder in de rug. Dit gebeurde meestal na een avondje zaalvoetbal. De pijn werd alleen maar erger, totdat ik er mee thuis kwam en 2 weken niet kon werken.

Met deze klachten kwam ik bij de fysiotherapeut terecht en kreeg ik 2 behandelingen per week. In eerste instantie hielp het wel, dus ik ging na een tijdje weer zaalvoetballen. Maar dezelfde pijn kwam zo weer terug, terwijl ik nog steeds 2 keer fysiotherapie in de week had.

Zaalvoetbal en rugklachten

 

rugklachten rugpijn zaalvoetbal 

Hierna ben ik nog een week bij huis geweest. Toen heb ik wel besloten te stoppen met zaalvoetbal, maar ook met het gewone voetbal en zelfs de tennis moest ik opgeven.

 Elke week fysiotherapie hielp niet

 

 rugklachten en fysiotherapie

Ik kon mijn werk zo goed als kwaad nog enigszins doen. Maar ja, als Installateur moet je je ook soms in allelei bochten wringen. Toen was ik al met al 2 jaar verder en had nog steeds een zeurende pijn onder in de rug (zelfs met de fysiotherapie elke week).

Totdat ik via mijn werk bij FH Loohuis installatiebedrijf in contact kwam met STEP. Wij kregen op het werk een groepsgewijze cursus rugscholing. Daar leerde ik mijn rug op een goede en verantwoorde manier gebruiken.

Aanleren van veilig ruggebruik hielp wel

 

rugscholing en rugklachten 

Via deze weg ben ik ook bij STEP terecht gekomen voor individuele rugscholing. Ik ben ongeveer 10 keer naar STEP geweest. Puur en alleen was STEP bezig met te leren hoe ik mijn rug moet gebruiken. Uiteindelijk heb ik mijzelf dit helemaal eigen gemaakt.

En ik moet heel eerlijk zeggen dat de rugpijn verdwenen was , af en toe had ik nog wel eens last , maar dan had ik bijvoorbeeld verkeerd getild.

Ik ben nu ruim een jaar verder , mijn werk kan ik weer goed doen, ik tennis en af en toe voetbal ik weer. Ik ben er nu van overtuigd dat de meeste rugklachten komen door verkeerd ruggebruik en dat, als je er af wilt je jezelf goede houdingen en bewegingen moet aanleren en daarvoor moet je bij STEP zijn !!

STEP Bedankt!!! en groeten: Stefan Hottenhuis
STEP Instructeur: Hans Kerkhoven

-->